Billund For abonnenter

Derfor købte succesrig bilforhandler et landevejscafeteria, der var svært at sælge

Han har solgt biler for 200 millioner kroner på et år. Hvorfor er Claus Lützhøft gået ind i cafeteriabranchen? Foto: Morten Nielsne
Som PLUS abonnent får du adgang til flere hundrede PLUS-historier. Nyheder, baggrunde, analyser, interviews, portrætter og kommentarer. Den bedste lokale dækning.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Efter kræftsygdom har ridefysioterapi hjulpet Mona: Men træningen er spildt, hvis man skal køre langt bagefter

Annonce
Læserbrev

Igen i år lykkedes det!

Læserbrev: I Socialdemokratiet glæder vi os over, at der er indgået en bred budgetaftale med hele byrådet. Det er et godt budget, fordi det giver mere service til borgerne, primært indenfor børne-, skole- og ældreområdet. Også i år trak forhandlingerne ud. Forhandlinger består af kompromiser. Noget kan der skaffes flertal for andet ikke. Det er betingelserne for alle parter. Strukturen omkring tandsundhed skabte udfordringer. Beslutningen er, at der ikke ændres på den nuværende struktur. Da vi ikke ønsker at have sidstepladsen, hvad tandsundhed angår, tilføres området penge til mere forebyggende tandpleje - i 2020 bliver det med 600.000 kr. og fremefter med en million kr. årligt. I Socialdemokratiet gør vi politiske ambitioner til virkelighed. At bo i en kommune med Børnenes Hovedstad forpligter – vores intention om bedre normeringer i daginstitutioner er virkeliggjort med yderligere to millioner til området i de kommende år. Der bygges 28 nye vuggestuepladser i 2020 og 14 i 2021 i Billund for at sikre, at vi har pasningstilbud til de mindste børn i byen. Vi styrker det inkluderende arbejde i folkeskolerne, hvor der afsættes seks millioner over tre år med det formål at skabe fleksible undervisningsformer, der kan understøtte inklusionsarbejdet. Børn skal også kunne komme på toilettet i skoletiden – rengøringsniveauet på kommunens folkeskoler hæves, så de kan få gjort rent to gange dagligt på toiletterne. Hejnsvig kan se frem til at få en helt ny skole – der er afsat 65 millioner i budgettet og byggeriet forventes i gang i 22/23. Vi ser det som en fremtidssikring af byen, hvor der også lige er truffet beslutning om udstykning af parcelhusgrunde. Som følge af det stigende antal demente på alle kommunens plejecentre afsættes der næsten tre millioner kr. over tre år til at styrke medarbejdernes kompetencer indenfor området. Ligesom vi indfører en demografimodel på ældreområdet, så vi tager økonomisk højde for væksten af ældre, som har brug for hjælp. Unge med psykiske problemer får mulighed for et intensivt behandlingsforløb – vi ønsker ikke at unge skal gå rundt og have ondt i psyken. Besættelsessamlingen skal frem i lyset, og der er derfor afsat 750.000 kr. i 2020 til en særudstilling hvor samlingen kan indgå – den har været gemt væk alt for længe – her gælder ordsproget bedre sent end aldrig. Derudover afsættes der penge til et nyt og tidssvarende magasin, så vores lokale historiske genstande bliver opbevaret under bedre forhold. Endeligt er det vigtigt at nævne, at der er afsat otte millioner kr. årligt til cykelstier og fortove. Vi ønsker at forbinde kommunen med cykelstier – motion er sundt og vi har stor fokus på sundhedsfremmende tiltag i kommunen. Dette er bare nogle af de gode ting, der kommer til at ske fordelt ud over kommunen, det kan vi kun være tilfredse med. Vi vil gerne takke de andre partier for et godt samarbejde og et konstruktivt budgetforlig.