112

Mand truede med at skyde håndværker på Moldevej

En håndværker blev truet på livet, da han tirsdag ville skifte en dør i en lejlighed på Moldevej. Arkivfoto
Annonce

Vejle: Politiet tog ingen chancer, da en 43-årig beboer i en lejlighed på Moldevej tirsdag formiddag truede en håndværker på livet.

Håndværkeren var sammen med sit team i gang med at skifte døre og vinduer i nogle af opgangene, og klokken 11.20 var man kommet til den 43-åriges lejlighed.

- Men han siger til dem, at de ikke skal komme ind, ellers kan de risikere at blive skudt, fortæller politikommissær Jesper Duus fra Patruljecenter Midt og tilføjer:

- Så blev vi nødt til at stable det helt store på benene.

Politiet sendte et indtrængningshold til lejligheden, og det lykkedes at få talt manden til ro. Han blev ganske rigtigt fundet i besiddelse af blandt andet et jagtgevær, som han dog havde tilladelse til at have.

- Han var anholdt i cirka fire timer og er blevet sigtet for trusler på livet, fortæller politikommissæren og giver det gode råd, at man skal tænke på, hvad man siger.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Efter kræftsygdom har ridefysioterapi hjulpet Mona: Men træningen er spildt, hvis man skal køre langt bagefter

Annonce
Leder For abonnenter

Når de få kan ødelægge det for de mange

De går og ærgrer sig i Brejning-området i denne tid. En storstilet plan, der såvel skulle skabe en kystsikring som skabe en god badestrand, alle kunne benytte, er faldet til jorden med et stort plask. Og det er ikke, fordi Vejle Kommunen har smækket en pengekasse i, men fordi nogle af de berørte lodsejere i Kellers Hus, der skulle afgive noget strandret, holdt på deres og sagde nej. Det er de i deres soleklare ret til at gøre. Men man kunne godt engang imellem ønske, at flere så ud over egen næsetip og bidrog til noget, der i den grad kunne blive til gavn for de mange. Afvisningen af strandplanen får nemlig vidtrækkende konsekvenser. Det betyder ikke blot, at en planlagt offentlig strand med diverse faciliteter og gode p-forhold ryger i vasken, men også, at en planlagt kystsikring ikke kan blive til noget, når helhedsplanen ikke kan gennemføres. Normalt vil en kommune ikke kystsikre, men man var klar til at gøre en undtagelse ved Brejning, fordi der var udsigt til at få en offentlig strand. Og der er småt med god strand fra Vejle og nærmest helt til Hvidbjerg/Høll. Kommunen har arbejdet hårdt med planen i flere år, og netop fordi der også var private parter i spil, har man holdt mange kaffemøder, og man håbede, at projektet var i hus. Men da beboerne i den omtalte bebyggelse til allersidst skulle stemme om projektet, endte det med en tommelfinger nedad. Det var en bet for kommunens tekniske forvaltning og en bet for borgerne i lokalområdet og resten af Vejle. En fin strand med god synenergi med havnen i Brejning ville have været et fint udflugtsmål for byens børnefamilier. Og så meget støjer børn på en strand altså ikke. Og når man samtidig i sidegevinst fik ryddet op i brokker, sten og beton og sikret kysten, så forstår man godt, at der hos kommunen og hos andre i lokalområdet er lidt bitterhed over, at de få ikke ville være med til at gøre noget for de mange. Man burde tage en ny snak med dem, der stemte nej og se, om der ikke med nogle justeringer kan skabes en positiv stemning for projektet.