Annonce
Leder

Nu får du masser af lyd med din avis

Podcast kan minde om det at høre et radioprogram. Fordelen her er dog, at du selv bestemmer hvor og hvornår du vil lytte til udsendelsen.

Annonce

Kære læsere - Det er nu altid en fornøjelse, når man kan henvende sig til sine trofaste læsere med en god nyhed.

Nu får du nemlig som abonnent også en lyd-oplevelse ud af din avis. Vi lancerer fra i morgen avisen Danmarks nye tiltag, "Podcasten Danmark".

Nu er det ikke sådan, at det direkte er ud af avisen, at du kan hente podcasten. Du finder den dagligt enten på vores hjemmeside, eller via appen "Nyhedskiosken".

Podcast kan minde om det at høre et radioprogram. Fordelen her er dog, at du selv bestemmer hvor og hvornår du vil lytte til udsendelsen.

Podcast-redaktionen vil hver dag tage fat på et aktuelt emne og fortælle historien bag historien. Så du kan roligt regne med, at du både blive klogere og underholdt. Og emnemæssigt kommer vi ligesom avisen Danmark godt rundt i vores geografi. Vi har jo vores fundament i provinsen.

Vi lægger ud søndag med en podcast med politisk indhold: Regerings ambitiøse klimamål må ikke gøre ondt på danskerne, eller være med til at skabe øget ulighed. Alligevel forventer statsminister Mette Frederiksen at lave et bredt forlig om en klimalov til foråret. Politisk redaktør Thomas Funding analyser og fortæller om interview med Mette Frederiksen om regeringens klimaplaner.

Mandag kan du lytte til den tidligere præst fra Herborg og Nr. Vium fortæller ærligt om, hvorfor hun stopper som præst. Da jeg begyndte at blive bange for at afholde begravelser, der vidste jeg, at præstekraven skulle lægges på hylden. Podcasten handler om de store skift i livet.

Danskerne har for alvor taget podcasten til sig. De lytter til f.eks. Mads og monopolet, til sport - som for eksempel vores egen om VB - om kultur og mennesker.

Robotten Athena

Når vi taler om formidling af lyd, så prøv også på vores hjemmeside at få læst nyhederne op. Det kan du aktivere under menu-punktet "lyd".

Hver dag kan du vælge et lokalt nyhedsudbud, som så bliver læst op af vores robot, der har fået navnet "Athena".

Der er fire forskellige oplæsninger at vælge imellem. Et overblik over de vigtigste nyheder fra lokalområdet. Det vigtigste sportsnyheder, en nyhedspakke med nationalt stof og endelige erhverv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
112

Rocker-rapper skal optræde for de unge: Halvdelen af Løget siger nej tak

Annonce
Leder For abonnenter

Gågade-debatten: Det er da en helt sort beslutning - men vi har alle et ansvar

Debatten om det lokale handelsliv er blusset op igen. Sat i gang af, hvad der på papiret ligner en ganske lille sag. Men en sag, som emmer af symbolik. Essensen i sagen er, at kommunens tekniske udvalget har sat gang i en klapjagt på gågaden for at finde de steder, hvor butikkerne overtræder et regulativ om skærme. Kogt helt ned, handler det om, at man ikke må have skærme med levende billeder. Det er i strid med et vedtaget regulativ. Det kunne ligne en krusning på overfladen, hvis vi var i opgangstider. Men sådan er det desværre ikke. En af butiksejerne på gågaden i Vejle, folketingsmedlem Niels Flemming Hansen, Holst Sko, beskrev i avisen, at byens butiksliv er i krise. - De lokale politikere skulle meget hellere kikke på, hvad man kan gøre for at trække flere folk ned i gågaden, sagde han til avisen. Det har Niels Flemming Hansen ret i. Det virker - ovenpå black friday - som en helt sort beslutning i teknisk udvalg. I stedet for at lege regel-politi skulle man i stedet række en hånd frem og finde ud af, om man i fællesskab kunne gøre noget for at trække flere folk til bymidten. Det kunne måske ligefrem ske i samarbejde med nabo-byerne. Og udgangspunktet er nu ikke så ringe endda. Man skal passe på med at tale detailhandlen ned. Vejles butiksliv har med rette et par gange fået prisen som landets bedste. Men lige nu står handlen overalt i landet i stampe, også i Vejle. Så er priser nok så fine, men man kan ikke leve af dem. Derfor skal der gøres noget aktivt, og her er det vigtigt, at man opfatter kommunen som en samarbejdspartner, ikke en modstander. Men at det lokale handelsliv kan eksistere, er altså også dit og mit ansvar. Butikkerne er der kun hvis vi bruger dem i tilstrækkelig grad. Butikkerne ved jo for længst godt, at du allerede på forhånd har tjekket priser på nettet, og indrettet butikspriserne efter det, så tag dog den ekstra service med, som det er at handle direkte hen over en disk. Det er også en del af det at være borger i en by, at man tager aktivt del i det lokale handelsliv. Det er faktisk en ret fed fornemmelse.