Børkop

Ruslandskorrespondent kommer til Gauerslund

Matilde Kimer kommer til Gauerslund. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Matilde Kimer er DRs korrespondent i Rusland og Ukraine, og hun kommer til Gauerslund Sognehus 21. oktober.
Annonce

Gauerslund: Hun kommer 'From Russia With Love', som en gammel James Bond film hedder.

Hun kommer i hvert fald fra Rusland, for det er her, hun bor og arbejder. Matilde Kimer er udenrigs-korrespondent for Danmarks Radio, og hun har styr på det store land mod øst. Rusland. Samt landene omkring, deriblandt Ukraine.

Men 21. oktober er hun at finde i Gauerslund Sognehus, hvor hun holder et foredrag om den ukrainske revolution, om de konsekvenser der fulgte med, og hvad der sker, når en krig begynder at krybe ind under huden på en.

- Vi er rigtig glade for, at vi har kunne få så stort og spændende navn til at komme forbi og give et foredrag. Hun er en gæv, dygtig pige, der også er meget modig, og ja, det er bare flot, at vi har kunne få hende til Gauerslund, siger Bodil Kvejborg, der er med i bestyrelsen af Trekantens Familie og Kulturforening.

Det er den forening, der arrangerer foredraget.

- Vi håber, at rigtig mange kommer forbi til en meget spændende aften, og som det er med alle vores arrangementer, så er både medlemmer og ikke medlemmer velkomne, forklarer hun.

Varieret program

Foredraget med Matilde Kimer er foreningens første foredrag efter sommerferien. Men ikke det sidste.

- Vi byder på mange spændende foredrag i løbet af de næste måneder. Jeg synes, vi har fået lavet et varieret program, som vi håber vil ramme bredt, siger Bodil Kvejborg.

Blandt andet vil der være foredrag om forskellige ting som en snak om at præst på et hospice, foredrag og sang fra dansk films guldalder og et foredrag om Nordisk Fjer.

Trekantens Familie og Kulturforening er en forening, der har base i Børkop. Arrangementerne finder sted i enten Gauerslund eller Bøgeskov, og foreningen har til formål at arbejde for familiens levevilkår gennem social og kulturelt arbejde.

Til foredraget med Matilde Kimer er der en entré på 100 kroner for medlemmer og 130 kroner for ikke medlemmer. Man skal bestille billet inden, og det kan ske ved at kontakte et medlem af bestyrelsen. Deriblandt finder man Bodil Kvejborg, der har telefon 75861638.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Efter kræftsygdom har ridefysioterapi hjulpet Mona: Men træningen er spildt, hvis man skal køre langt bagefter

Annonce
Kommentar For abonnenter

Lokalredaktørens kommentar: Der er egentlig kun et rigtigt valg om Gauerslund Idrætsanlægs fremtid

Gauerslund: Jeg misunder ikke politikerne i Vejle Byråd, for det er nu, de for alvor skal vise, hvad de lavet af. Det er nu, der skal fordeles penge, for budgetforhandlingerne er i fuld gang, og hvor der deles penge ud, er der vindere og tabere. Nogen får, andre får ikke som håbet. Nogen får slet ingenting. Men hvad angår Gauerslund Idrætsanlæg, er det ikke spørgsmål, om der findes penge eller ej. Penge skal findes, alt andet vil være verdens dårligste joke. Børkop og Brejning er i så hastig vækst, at det er svært at følge med i området, og det eneste, kommunen lige nu kan tilbyde de mange tilflyttere, er et par haller, hvoraf den ene er meget træt og slidt. Noget skal ske, og det skal helst ske straks, men så simpelt er det heller ikke. For skal man vælge den løsning, som er nemmeste at gå til, ja, så er der en chance for, at man ikke fremtidsikrer nok. Kort sagt: Hvis man vælger at lave tilbygninger til det nuværende, er det et hurtigt fix. Omvendt kan man vælge at bygge helt nyt og dermed tænke 40 år ud i fremtiden, men det koster, og det udskyder byggeriet, og tid er penge i et område, hvor halkapaciteten er grotesk lav. Nyt eller tilbygninger? Det valg sidder politikerne med nu. Og det er så deres rolle lige nu. Jeg misunder dem ikke, for egentlig er der kun et rigtig valgt, nemlig at bygge nyt og dermed kigge ind i fremtiden, men det er trods alt også nemmere sagt end gjort. I sidste ende skal et stort økonomisk puslespil gå op. Sådan er det, når budgetter lægges. Spændende bliver det. Terningerne er kastet.