Annonce
Vejle

To Vejle-atleter har sat kursen mod OL Tokyo 2020

André Højen Christiansen er en af Danmarks bedste finnjollesejlere, og for ham vil OL være en drøm, der går i opfyldelse. Arkivfoto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion
André Højen Christiansen, finnjollesejler i Sejlklubben Neptun Vejle og Stine Holtze Nielsen riffelskytte i Vejle Skytteforening satser begge på at komme til OL.
Annonce

Vejle: André Højen Christiansen er finnjollesejler i Sejlklubben Neptun Vejle og Stine Holtze Nielsen riffelskytte i Vejle Skytteforening.

Begge har en klar målsætning om at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020. For 26-årige André Højen Christiansens vedkommende vil det være hans første OL, mens det for 28-årige Stine Holtze Nielsen vil være hendes tredje.

Stine Holtze Nielsens medaljeskab taler for sig selv: EM-guld i 10 m luftriffel. EM-sølv for hold. To gange VM-sølv i 50 m riffel for hold. Nu har hun fokus på at kvalificere sig til sit tredje OL, hvor kampen om de to OL-pladser står mellem hende og to andre kvinder.

- Det er en fordel, at min kæreste selv er skytte, så han har forståelse for, hvorfor jeg prioriterer min sport, siger Stine Holtze Nielsen.

Hendes stærke side er hendes viljestyrke - noget, der især kom til udtryk i 2014, hvor hun blev ramt af en blodprop i hjernen. Blot en uge efter stod hun atter på skydebanen.

OL er det største

André Højen Christiansen er en af Danmarks bedste finnjollesejlere, og for ham vil OL være en drøm, der går i opfyldelse.

- For mig at se, er OL det største, du kan opnå i sejlsport. Det er en drengedrøm, jeg har haft, siden jeg var helt ung. Ved dette års EM i maj var jeg bare seks pladser fra en kvalifikation, så jeg sætter alt ind på at kvalificere mig i april 2020 ved World Cup-sejladsen i Genova, siger André Højen Christiansen.

Fra januar 2020 vil træningen foregå i Italien, Frankrig, Cannes og på Mallorca, hvor betingelserne er mere optimale for at forberede sig til kvalifikationen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
112

Rocker-rapper skal optræde for de unge: Halvdelen af Løget siger nej tak

Annonce
Leder For abonnenter

Gågade-debatten: Det er da en helt sort beslutning - men vi har alle et ansvar

Debatten om det lokale handelsliv er blusset op igen. Sat i gang af, hvad der på papiret ligner en ganske lille sag. Men en sag, som emmer af symbolik. Essensen i sagen er, at kommunens tekniske udvalget har sat gang i en klapjagt på gågaden for at finde de steder, hvor butikkerne overtræder et regulativ om skærme. Kogt helt ned, handler det om, at man ikke må have skærme med levende billeder. Det er i strid med et vedtaget regulativ. Det kunne ligne en krusning på overfladen, hvis vi var i opgangstider. Men sådan er det desværre ikke. En af butiksejerne på gågaden i Vejle, folketingsmedlem Niels Flemming Hansen, Holst Sko, beskrev i avisen, at byens butiksliv er i krise. - De lokale politikere skulle meget hellere kikke på, hvad man kan gøre for at trække flere folk ned i gågaden, sagde han til avisen. Det har Niels Flemming Hansen ret i. Det virker - ovenpå black friday - som en helt sort beslutning i teknisk udvalg. I stedet for at lege regel-politi skulle man i stedet række en hånd frem og finde ud af, om man i fællesskab kunne gøre noget for at trække flere folk til bymidten. Det kunne måske ligefrem ske i samarbejde med nabo-byerne. Og udgangspunktet er nu ikke så ringe endda. Man skal passe på med at tale detailhandlen ned. Vejles butiksliv har med rette et par gange fået prisen som landets bedste. Men lige nu står handlen overalt i landet i stampe, også i Vejle. Så er priser nok så fine, men man kan ikke leve af dem. Derfor skal der gøres noget aktivt, og her er det vigtigt, at man opfatter kommunen som en samarbejdspartner, ikke en modstander. Men at det lokale handelsliv kan eksistere, er altså også dit og mit ansvar. Butikkerne er der kun hvis vi bruger dem i tilstrækkelig grad. Butikkerne ved jo for længst godt, at du allerede på forhånd har tjekket priser på nettet, og indrettet butikspriserne efter det, så tag dog den ekstra service med, som det er at handle direkte hen over en disk. Det er også en del af det at være borger i en by, at man tager aktivt del i det lokale handelsliv. Det er faktisk en ret fed fornemmelse.