Annonce
112

Tre mænd kom i slagsmål, og én var uanstændig

Arkivfoto: Torben Juhler
Annonce

Vejle: Natten til søndag blev flere mænd sigtet af politiet, fordi de ikke kunne opføre sig ordentligt i Vejles natteliv.

Første sigtelse blev givet til en 21-årig mand fra Vejle, som på Dæmningen omkring midnat råbte op og udviste uanstændig opførsel, som vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt udtrykker det.

Politiet rettede henvendelse til manden, og en visitation viste, at han også var i besiddelse af skunk til eget brug. Derfor blev han både sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt lov om euforiserende stoffer.

Senere på natten var det tre mænd udenbysfra, som måtte forlade Vejle med en bøde hver.

Mændene indledte omkring klokken 04.50 et slagsmål uden for Temabar. De blev alle tre sigtet for hændelsen og sendt i hver deres retning efterfølgende med bøden i hånden.

Der var tale om en 22-årig mand fra Årre, en 21-årig mand fra Løgumkloster og en 20-årig mand fra Sommersted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Erhverv

Her får de avis i indflyttergave

Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gågade-debatten: Det er da en helt sort beslutning - men vi har alle et ansvar

Debatten om det lokale handelsliv er blusset op igen. Sat i gang af, hvad der på papiret ligner en ganske lille sag. Men en sag, som emmer af symbolik. Essensen i sagen er, at kommunens tekniske udvalget har sat gang i en klapjagt på gågaden for at finde de steder, hvor butikkerne overtræder et regulativ om skærme. Kogt helt ned, handler det om, at man ikke må have skærme med levende billeder. Det er i strid med et vedtaget regulativ. Det kunne ligne en krusning på overfladen, hvis vi var i opgangstider. Men sådan er det desværre ikke. En af butiksejerne på gågaden i Vejle, folketingsmedlem Niels Flemming Hansen, Holst Sko, beskrev i avisen, at byens butiksliv er i krise. - De lokale politikere skulle meget hellere kikke på, hvad man kan gøre for at trække flere folk ned i gågaden, sagde han til avisen. Det har Niels Flemming Hansen ret i. Det virker - ovenpå black friday - som en helt sort beslutning i teknisk udvalg. I stedet for at lege regel-politi skulle man i stedet række en hånd frem og finde ud af, om man i fællesskab kunne gøre noget for at trække flere folk til bymidten. Det kunne måske ligefrem ske i samarbejde med nabo-byerne. Og udgangspunktet er nu ikke så ringe endda. Man skal passe på med at tale detailhandlen ned. Vejles butiksliv har med rette et par gange fået prisen som landets bedste. Men lige nu står handlen overalt i landet i stampe, også i Vejle. Så er priser nok så fine, men man kan ikke leve af dem. Derfor skal der gøres noget aktivt, og her er det vigtigt, at man opfatter kommunen som en samarbejdspartner, ikke en modstander. Men at det lokale handelsliv kan eksistere, er altså også dit og mit ansvar. Butikkerne er der kun hvis vi bruger dem i tilstrækkelig grad. Butikkerne ved jo for længst godt, at du allerede på forhånd har tjekket priser på nettet, og indrettet butikspriserne efter det, så tag dog den ekstra service med, som det er at handle direkte hen over en disk. Det er også en del af det at være borger i en by, at man tager aktivt del i det lokale handelsliv. Det er faktisk en ret fed fornemmelse.