Billund

Truckercafeteria var tvunget midlertidig til lukning: Nu er Leif klar med mad til chaufførerne

Leif Schultz har opsagt jobbet på Tulip i Vejle for at drive et landevejscafeteria. Foto: Morten Nielsen
I øjeblikket lægges der sidste hånd på åbning af Roadhouse West med ny forpagter. Han vil blandt andet ændre nogle af priserne.
Annonce

Varde/Billund: Nu genåbner landevejscafeteriaet Roadhouse West på motortrafikvejen øst for Varde. Der har været problemer med at skaffe mandskab, og derfor har det været lukket i en periode.

Det er bilforhandler Claus Lützhøft, Grindsted, som købte cafeteriaet omkring årsskiftet. Han har fået løst problemet med personalemangel. Så nu er Leif Schultz, 57 år, fra Billund, klar til at overtage som forpagter.

Han er ved at gøre klar til åbning.

- Vi åbner mandag i uge 42, efterårsferien, og gerne før, hvis jeg kan nå det, siger Leif Schultz, som satser på at blive klar i weekenden.

Leif Schultz er smed og har i 20 år arbejdet som automatikmekaniker på Lego. Senest har han arbejdet som reparatør på Tulips fabrik i Vejle.

Her ligger Roadhouse West

  • Roadhouse West ligger ud til rute 11 og rute 12, som det pågældende løber sammen på en motortrafikvej.
  • Rute 11 er vejforbindelsen gennem Vestjylland: Sæd Grænse, Ribe, Esbjerg, Varde, Holstebro, Thisted, Nørresundby.
  • Rute 12 er vejforbindelsen Esbjerg - Viborg via Herning.

Priser sættes ned

- Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, siger Leif Schultz, som i første omgang er parat til at lave det hele selv. Han vil altså både lave mad, han vil gøre rent og holde cafeteriaet åbent ti timer i døgnet.

- Jeg har en søn på 25 år, og hvis det kan bære, er det planen, at vi deler åbningstiden, siger Leif Schultz, som har nye tiltag på vej. Der vil være en dansk ret hver dag. Den vil skifte hver uge.

- Det kan være bøf med løg, medister eller frikadeller, siger Leif Schultz, som virkelig føler sig på hjemmebane, når det kommer til at lave dansk mad.

En anden strategi er at ændre mange af de nuværende neonskilte med priser over disken.

- Jeg sætter priserne på en del af retterne ned, siger Leif.

Han vil desuden bruge sin hobby, motorcykelkørsel, aktivt.

Han vil samle motorcyklister

- Jeg vil forsøge at samle motorcyklister her, siger Leif Schultz, som selvfølgelig godt ved, at det først og fremmest bliver et aktiv i foråret.

- Motorcyklister kan få gratis kaffe. Jeg håber, at vi kan lave nogle arrangementer her med blandt andre motorcykler og klassiske biler, siger Leif Schultz.

Roadhouse West har trods sin placering ud til den befærdede motortrafikvej samtidig en naturskøn beliggenhed meget tæt på Varde Å. Mange lystfiskere bruger derfor parkeringspladsen.

Leif Schultz er forpagter, mens Claus Lützhøft, bilforhandler i Grindsted, ejer Roadhouse West. De giver hånd på forpagtningsaftalen. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Efter kræftsygdom har ridefysioterapi hjulpet Mona: Men træningen er spildt, hvis man skal køre langt bagefter

Annonce
Læserbrev

Igen i år lykkedes det!

Læserbrev: I Socialdemokratiet glæder vi os over, at der er indgået en bred budgetaftale med hele byrådet. Det er et godt budget, fordi det giver mere service til borgerne, primært indenfor børne-, skole- og ældreområdet. Også i år trak forhandlingerne ud. Forhandlinger består af kompromiser. Noget kan der skaffes flertal for andet ikke. Det er betingelserne for alle parter. Strukturen omkring tandsundhed skabte udfordringer. Beslutningen er, at der ikke ændres på den nuværende struktur. Da vi ikke ønsker at have sidstepladsen, hvad tandsundhed angår, tilføres området penge til mere forebyggende tandpleje - i 2020 bliver det med 600.000 kr. og fremefter med en million kr. årligt. I Socialdemokratiet gør vi politiske ambitioner til virkelighed. At bo i en kommune med Børnenes Hovedstad forpligter – vores intention om bedre normeringer i daginstitutioner er virkeliggjort med yderligere to millioner til området i de kommende år. Der bygges 28 nye vuggestuepladser i 2020 og 14 i 2021 i Billund for at sikre, at vi har pasningstilbud til de mindste børn i byen. Vi styrker det inkluderende arbejde i folkeskolerne, hvor der afsættes seks millioner over tre år med det formål at skabe fleksible undervisningsformer, der kan understøtte inklusionsarbejdet. Børn skal også kunne komme på toilettet i skoletiden – rengøringsniveauet på kommunens folkeskoler hæves, så de kan få gjort rent to gange dagligt på toiletterne. Hejnsvig kan se frem til at få en helt ny skole – der er afsat 65 millioner i budgettet og byggeriet forventes i gang i 22/23. Vi ser det som en fremtidssikring af byen, hvor der også lige er truffet beslutning om udstykning af parcelhusgrunde. Som følge af det stigende antal demente på alle kommunens plejecentre afsættes der næsten tre millioner kr. over tre år til at styrke medarbejdernes kompetencer indenfor området. Ligesom vi indfører en demografimodel på ældreområdet, så vi tager økonomisk højde for væksten af ældre, som har brug for hjælp. Unge med psykiske problemer får mulighed for et intensivt behandlingsforløb – vi ønsker ikke at unge skal gå rundt og have ondt i psyken. Besættelsessamlingen skal frem i lyset, og der er derfor afsat 750.000 kr. i 2020 til en særudstilling hvor samlingen kan indgå – den har været gemt væk alt for længe – her gælder ordsproget bedre sent end aldrig. Derudover afsættes der penge til et nyt og tidssvarende magasin, så vores lokale historiske genstande bliver opbevaret under bedre forhold. Endeligt er det vigtigt at nævne, at der er afsat otte millioner kr. årligt til cykelstier og fortove. Vi ønsker at forbinde kommunen med cykelstier – motion er sundt og vi har stor fokus på sundhedsfremmende tiltag i kommunen. Dette er bare nogle af de gode ting, der kommer til at ske fordelt ud over kommunen, det kan vi kun være tilfredse med. Vi vil gerne takke de andre partier for et godt samarbejde og et konstruktivt budgetforlig.