Annonce
Vejle

Vejle Kommune støtter bokseklub i at give børn og unge sunde interesser

Hos os føler børnene, at de passer ind, og træningen bliver et pauserum for dem, lyder det fra Lars Kristensen. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Bokseklubben Wedala har skabt et helt særligt frirum for udsatte børn og unge, og det arbejde bliver fremover støttet af Get2sport under Vejle Kommune.
Annonce

Vejle: Hos BK Wedala i Vejle arbejder man målrettet med at give børn og unge med sociale udfordringer nogle sunde interesser.

Klubben vil nemlig gerne tage et socialt ansvar.

- Vi har en gruppe børn og unge, der ikke føler, at de passer ind på skolebænken eller i andre former for sportsgrene. Hos os føler de, at de passer ind, og træningen bliver et pauserum for dem. Om de så når ind i bokseringen på et tidspunkt, er ikke så vigtigt for os. Det vigtige er, at de lærer disciplinen og kontrollen omkring dem selv, som de kan tage med videre i livet, siger bestyrelsesmedlem Lars Kristensen, i en pressemeddelelse.

Roser indsatsen

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, glæder sig over, at Vejle Kommune fremover støtter BK Wedalas arbejde med at give børnene og de unge nogle sunde interesser og gode rollemodeller at se op til.

- BK Wedala yder en helt suverænt indsats over for en stor gruppe børn og unge. Det arbejde skal vi understøtte, så klubben fortsat er rustet til at tackle de udfordringer, der følger med opgaven, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Med samarbejdsaftalen skal Vejle Kommune blandt andet hjælpe til at understøtte og videreudvikle klubbens træneruddannelse og ledelse sammen med BK Wedalas bestyrelse, så klubben kan sikre et højt niveau og fokusere sit sociale arbejde.

Ved de seneste danmarksmesterskaber i boksning blev BK Wedala kåret som Danmarks bedste bokseklub. /exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
112

Rocker-rapper skal optræde for de unge: Halvdelen af Løget siger nej tak

Annonce
Leder For abonnenter

Gågade-debatten: Det er da en helt sort beslutning - men vi har alle et ansvar

Debatten om det lokale handelsliv er blusset op igen. Sat i gang af, hvad der på papiret ligner en ganske lille sag. Men en sag, som emmer af symbolik. Essensen i sagen er, at kommunens tekniske udvalget har sat gang i en klapjagt på gågaden for at finde de steder, hvor butikkerne overtræder et regulativ om skærme. Kogt helt ned, handler det om, at man ikke må have skærme med levende billeder. Det er i strid med et vedtaget regulativ. Det kunne ligne en krusning på overfladen, hvis vi var i opgangstider. Men sådan er det desværre ikke. En af butiksejerne på gågaden i Vejle, folketingsmedlem Niels Flemming Hansen, Holst Sko, beskrev i avisen, at byens butiksliv er i krise. - De lokale politikere skulle meget hellere kikke på, hvad man kan gøre for at trække flere folk ned i gågaden, sagde han til avisen. Det har Niels Flemming Hansen ret i. Det virker - ovenpå black friday - som en helt sort beslutning i teknisk udvalg. I stedet for at lege regel-politi skulle man i stedet række en hånd frem og finde ud af, om man i fællesskab kunne gøre noget for at trække flere folk til bymidten. Det kunne måske ligefrem ske i samarbejde med nabo-byerne. Og udgangspunktet er nu ikke så ringe endda. Man skal passe på med at tale detailhandlen ned. Vejles butiksliv har med rette et par gange fået prisen som landets bedste. Men lige nu står handlen overalt i landet i stampe, også i Vejle. Så er priser nok så fine, men man kan ikke leve af dem. Derfor skal der gøres noget aktivt, og her er det vigtigt, at man opfatter kommunen som en samarbejdspartner, ikke en modstander. Men at det lokale handelsliv kan eksistere, er altså også dit og mit ansvar. Butikkerne er der kun hvis vi bruger dem i tilstrækkelig grad. Butikkerne ved jo for længst godt, at du allerede på forhånd har tjekket priser på nettet, og indrettet butikspriserne efter det, så tag dog den ekstra service med, som det er at handle direkte hen over en disk. Det er også en del af det at være borger i en by, at man tager aktivt del i det lokale handelsliv. Det er faktisk en ret fed fornemmelse.